Страст към комиксите

Вероятно за всички почитатели на комиксите ще бъде любопитно да разберат какво е да надхвърлиш страстта към рисуваните истории и да им се отдадеш изцяло.

Хиляди от най-добрите комикс издания притежава най-големият български колекционер и изследовател на това графично изкуство Антон Стайков. Освен екземпляри от зората на миналия век, той притежава и най-новите комикси, като такива посветени на 10-годишнината от атентатите на 11 септември.

Да се запалиш по комиксите не е трудно. Особено като дете. Всички помним няколкото издания, които излизаха на пазара в социалистическа България. За Антон Стайков искрата дошла с комиксите PIF, които нетърпеливо отварял, за да сглоби играчката.
По-късно се появява и най-успешната българска комикс-поредица, любима на три поколения българи – ДЪГА. И сега всеки един от броевете на списанието, краси лавицата в стаята на художника. Сега в ателието на Антон Стайков могат да се открият хиляди комикс-издания. И не само класически, а и най-модерни комикси – като изданието, посветено на годишнината от атентатите на 11 септември.

VN:R_U [1.9.16_1159]
Оценка: 10.0/10 (1 глас добавени)
Страст към комиксите, 10.0 out of 10 based on 1 rating