Екип

Николай ЧадаровКазвам се Николай Чадаров и съм журналист. Комиксите са моя страст от години. Като дете, както повечето ми връстници, бях запален по тогавашното списание „ДЪГА”. И досега съм почитател на разказите в картинки. Надявам се и „ПЪСТРОЦВЯТ” да носи духа на старите български комикси – истории, които едновременно обучават, възпитават, забавляват и вдъхновяват.


Николай ГьоновПредставям ви Николай Гьонов – магистър по графика, преподавал графика и рисуване в Националната художествена академия. Специфичният му стил допълва духа и атмосферата на историческите комикси. Но ето какво казва той за себе си: „Рисуването за мен е страст. Колкото до комиксите – работил съм по няколко проекта. Най-много ми допада да рисувам исторически разкази”.

Леонид КарпачевИ още един талантлив художник – Леонид Карпачев. Не спира да рисува, дори когато не е на работа. Въпреки натовареното му всекидневие, намира време и за комикси. Рисуването на фантастични разкази му позволява да развихри въображението си. За себе си той е лаконичен: „Работя като 3D-артист, а в свободното си време рисувам комикси”.


Владислав КовачевА това е Владислав Ковачев. Той изпипва до най-дребни детайли промо-клиповете на комиксите. Талантлив и винаги пълен с идеи, описва себе си така: „Казвам се Владо. Честта по анимирането на проекта на Николай се падна на мен. Дигиталните визуализации са основна част от всекидневната ми работа. Както и основна част от интересите ми.”.